Unieke nieuwe woonbestemming aan de rand van hartje Sittard

17-04-2024

Overige berichten

Projectontwikkelaar Focus International Real Estate Eindhoven ontwikkelt aan de President Kennedysingel nieuwbouwproject Le Garage Sittard. Het complex omvat in totaal 25 woningen waarvan 17 appartementen, 3 penthouses en 5 patiowoningen. Een nieuw icoon voor de buurt.


De ligging van Le Garage Sittard is perfect en uniek te noemen. Aan de rand van het centrum van Sittard met de nodige voorzieningen op loopafstand en een groene oase van rust als achtertuin. De woningen zijn van een hoog kwaliteitsniveau waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar in dit unieke project.


Een kwalitatief nieuwbouwproject gedragen door de buurt

Ruud Jacobs van Focus International Real Estate: “Via een goede relatie werd ons deze locatie aangeboden. Oorspronkelijk was het plan om hier een Aldi-supermarkt te realiseren maar dat stuitte op nadelen. In goede samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en Aldi zijn we op zoek gegaan naar een andere geschiktere locatie voor de nieuwe supermarkt. Met de buurt hebben we vervolgens een omgevingsdialoog gehouden voor een te realiseren nieuwbouwproject. Deze dialoog heeft geleid tot beperkte aanpassingen in het bestaande bestemmingsplan. Zo kunnen we, zonder een enkel bezwaar uit de omgeving, op deze aantrekkelijke locatie een kwalitatief nieuwbouwproject realiseren, dat gedragen wordt door de buurt.”


 

Woningborg garantie
Ondertussen is de sloop al begonnen. “De bouwvoorbereidingen volgen en we verwachten daarna snel te starten met bouwen,” zegt Ruud. “De woningen worden gebouwd met een woningborg verzekering, dat is zowel een financiële als een technische garantie, en biedt zekerheid van bouwen als 70% van de woningen verkocht is. Het biedt de koper ook een vangnet mochten zich onverhoopt technische mankementen voordoen. In de projectbouw is bouwen met een woningborg garantie gebruikelijk en hierdoor krijgt de koper ook gemakkelijker een hypotheek.”

 

Focus International Real Estate werkt samen met een vaste groep aannemers, bouwers en installateurs en ook dat komt de kwaliteit van dit project ten goede. “Le Garage Sittard is een supermooi project op een hele goede locatie. Dit kwaliteitsniveau vind je niet snel in de nieuwbouwmarkt. En niet onbelangrijk, kopen is nog steeds goed betaalbaar met de huidige rentestand.”

 

Ruud besluit: “We gaan hier echt iets moois neerzetten met dank aan de inzet van en goede samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen, Aldi én de omwonenden.”


Focus International Real Estate Eindhoven

focusrealestate.nl


Voor verkoop en informatie:

Royworks woningmakelaardij

Markt 5 - 6161 GE Geleen

T: 046 206 0026

info@royworks.nl

royworks.nl